8 maart 2019

Vacature Ondersteuner Ouderparticipatie (4 uur per week)

Geef ouders een stem in de geboortezorg: word Ondersteuner Ouderparticipatie

Jonge ouders weten als geen ander hoe het is om vader of moeder te worden. Daarom is het zo belangrijk dat hun stem wordt gehoord om de kwaliteit van de geboortezorg te waarborgen en te verbeteren. Wil jij bijdragen aan hun vertegenwoordiging? Ben jij een goede verbinder met overtuigingskracht? Solliciteer dan als Ondersteuner Ouderparticipatie voor het Verloskundig Consortium Limburg. In het Verloskundig Consortium Limburg zetten alle verloskundigen, gynaecologen en kraamzorgorganisaties van Limburg zich samen in om de ziekte- en sterftecijfers rondom zwangerschap en geboorte te verlagen. Onderdeel daarvan is ouderparticipatie, waarbij ouders een stem krijgen in het samenwerkingsverband.

Jouw rol

Als Ondersteuner Ouderparticipatie ben je verantwoordelijk voor twee delen van de ouderparticipatie. Het eerste onderdeel is het oprichten van de ouderadviesraad. Een groep jonge ouders uit Limburg die op regelmatige basis bij elkaar komt en gevraagd en ongevraagd advies uitbrengt. Het tweede deel is het opzetten van een digitaal ouderpanel. In dit panel worden vragen uitgezet waarbij de mening van een grotere groep ouders gewenst is. Je maakt onderdeel uit van de werkgroep ouderparticipatie binnen het consortium. Daarbij ben jij de linking pin tussen de ouderadviesraad en de achterban van het consortium/VSV’s. Adviezen van de raad koppel je terug naar de achterban en tegelijkertijd haal je nieuwe adviesvragen op, zodat je deze kunt voorleggen in de ouderraad.

Jouw taken

Oprichten en ondersteunen ouderadviesraad

  • Werven van ouders en bewaken van de samenstelling van de ouderadviesraad
  • Voorbereiden, bijwonen en uitwerken van de bijeenkomsten (4 keer per jaar)
  • Onderhouden van social media
  • Evalueren ouderadviesraad

Vormgeven digitaal ouderpanel

  • Werven ouders digitaal ouderpanel en het aantal deelnemers bewaken
  • Opstellen, uitzetten, analyseren en rapporteren van de digitale ouderraadpleging

Wat vragen wij van jou?

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Affiniteit met ouderparticipatie: ervaring in de (geboorte)zorg (verpleegkundige, verloskundige, arts) strekt tot aanbeveling
  • Affiniteit met sociale media
  • Goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht, creativiteit, doorzettingsvermogen en enthousiasme

Wat mag je van ons verwachten?

Een voorlopige aanstelling voor 4 uur per week gedurende één jaar. Het salaris is mede afhankelijk van ervaring en opleidingsniveau.

Interesse?

Ben jij de juiste kandidaat voor deze baan én kun jij op korte termijn starten? Dan maken we graag kennis met je!

Neem voor meer informatie uiterlijk maandag 1 april contact op met Marianne Frederix, projectmedewerker Verloskundig Consortium Limburg, m.frederix@maastrichtuniversity.nl, 06-45072666. Motivaties met CV kunnen vòòr 1 april worden gestuurd naar m.frederix@maastrichtuniversity.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op een datum te bepalen in overleg in het Maastricht UMC+.